Bobkový list

Kyselost a bobkový list patří dohromady. Bobkový list je vhodný do každé marinády k masu a do rybí marinády, do zeleniny nakládané v octě, do sterilovaných okurek, do červené řepy, sterilovaných fazolí, rajčat a podobně. Čtvrt bobkového listu patří nezbytně do huspenin. Každá hospodyně ví, že bobkovým listem se koření velké pečeně, ragů, guláše a omáčky ke grilovaným masům. Avšak opatrně: obvykle stačí jeden bobkový list.

Bobkové listy pocházejí ze stále zeleného stromu vavřínu, který dosahuje výšky 10 m. Čerstvě otrhané lístky se suší hned po sklizni. Vavřín roste po celém pobřezí Středozemního moře.

Vavřín vyžaduje mnoho hnojiva, výživnou těžkou zem, mnoho vody a slunce. Přezimovat musí na vzdušném a chladném místě.

Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Catering Praha

Kvalitní catering, který vás překvapí skvělým jídlem a servisem.

Jak vybrat mlýnek na kávu?

Vyberte si ten správný mlýnek na kávu. Elektrický nebo manuální?

Levné webové stránky

Vytvořte si vlastní webové stránky online, rychle a jednoduše.

Ceske-casino-online.cz

České casino recenze i hry.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist