Kmín

Kmín dělá těžko stravitelná a tučná jídla lehce stravitelnými. Je vhodný k sýrům, do kmínových koláčků, preclíků, tyčinek, zelí, k vařené rybě, na brambory, do mrkve, houbových pokrmů, polévek a do skopového, jehněčího, vepřového, hustých polévek a do ruského boršče. Maso potíráme před rožněním olejem s rozemletým kmínem. Působí proti křečím a povzbuzuje chuť k jídlu. K pěstování kmínu je vhodné vlhké podnebí.

Roste divoce na loukách, ale lze pěstovat i na zahradě. Avšak k vaření, smažení a pečení bychom si raději měli zakoupit malá hnědá zrníčka. Kmínová zrníčka jsou plodem okoličnaté rostliny, jež dosahuje výše až 120 cm. Je téměř jisté, že kmín je nejstarším kořením, které obyvatelé Evropy znali jako kořennou a léčebnou bylinu.

Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist