Japonské kuře s houbami a ořechy

Suroviny

1 kuře
2 lžíce oleje
2 cibule
6 kloboučků hub (žampióny, hlíva ústřičká, v originále šiitake)
1/2 šálku jader vlašských ořechů
sůl

Marináda:
6-8 lžic světlé sójové omáčky
1 sklenka dezertního vína (v originále mirin)
2 lžičky strouhaného čerstvého zázvoru nebo 1 lžička mletého
špetka chilli nebo sečuánského pepře
2 stroužky česneku
špetka glutamanu

recept nemá fotografii

Postup

Kuře rozdělíme na 8-10 dílů a naložíme do marinády, připravené z uvedených přísad. Necháme několik hodin odležet. Pak okapané maso prudce opečeme ze všech stran v hlubší pánvi. Přidáme oloupanou a na kolečka nakrájenou cibuli, na plátky nakrájené houby a na půlky pokrájená jádra ořechů. Ještě asi 5 minut prudce opékáme a mícháme, pak vlijeme zbytek marinády, podle potřeby několik lžic vody a dusíme, dokud maso nezměkne.
Příloha: rýže

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 3,032x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 7.00 (počet: 3) 7.00 3 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Japonské kuře s houbami a ořechy


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist