Ztracená vejce s hořčičnou omáčkou

Suroviny

(pro 4 osoby)
8 vajec
1 lžíce másla
1 lžíce hladké mouky
250 ml vývaru
100 ml bílého vína
150 g zakysané smetany
3 lžíce plnotučné hořčice
cukr
sůl, pepř
5 lžic vinného octa
2 lžíce nasekané pažitky

recept nemá fotografii

Postup

Na pánvi rozpustíme máslo, vsypeme mouku a za stálého míchání připravíme zlatavou jíšku. Dále za stálého míchání přidáme vývar, víno smetanu, hořčici a podle chuti sůl, pepř, cukr a nakonec 1 lžíci octa. listy vody a 4 lžíce octa uvedeme do varu. Do naběračky postupně rozklepneme vejce a opatrně je vpouštíme do vroucí vody. Vaříme na mírném ohni asi 3 minuty a pak je děrovanou lžící vyjmeme. Podáváme politá hořčičnou omáčkou a posypaná pažitkou.
Příloha: lehce opečené topinky

Na osobu: energetická hodnota 300 kcal, bílkoviny 14 g, tuky 21 g, sacharidy 10 g

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 3,375x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 7.67 (počet: 3) 7.67 3 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Ztracená vejce s hořčičnou omáčkou


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist