Kachna na medu s vínem

Suroviny

1 kachna
2-3 jablka
sůl
trochu drceného kmínu
2 lžíce medu
1,5 dl vína (může být bílé i červené)

ukázka receptu Kachna na medu s vínem
Posunovut vlevo
ukázka receptu Kachna na medu s vínem
Posunout vpravo

Postup

Kachnu očistíme, opláchneme, osušíme, osolíme vnitřku i zvnějšku a jemně posypeme kmínem. Dovnitř vložíme jablko nakrájené na čtvrtky, kachnu mírně podlijeme, přikryjeme alobalem a dáme péci do vyhřáté trouby. Víno smícháme s medem. Asi po 20 minutách kachnu odkryjeme a dále už pečeme kachnu odkrytou. Během pečení ji vícekrát potřeme medovo-vínovou směsí a podle potřeby podlijeme i trochou horké vody. Před dopečením přidáme ještě zbylá jablka, rovněž nakrájená na čtvrtky. Upečenou kachnu rozporcujeme, poklademe na mísu a obložíme čtvrtkami pečených jablek. Podáváme s červeným dušeným zelím, knedlíkem a vypečenou šťávou.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 9,156x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 8.36 (počet: 25) 8.36 25 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Kachna na medu s vínem


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Zdravá strava je základ

Poznejte léčivou sílu oříšků, luštěnin a semínek.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist