Nadívaný bažant

Suroviny

1 větší bažant
3 žemle
200 ml vlažného mléka
3 vejce
špetka muškátového květu
100 g vepřových jater
50 g slaniny
30 g másla
200 ml červeného vína
1 lžíce hladké mouky
několik kuliček jalovce
petrželka
sůl

recept nemá fotografii

Postup

Bažanta očistíme, omyjeme a zvenku i zevnitř osolíme. Žemle nakrájíme na menší kostičky, dáme do mísy a zalijeme vlažným mlékem. Rozmačkáme je vidličkou, přidáme vejce, sůl a muškátový květ. Játra odblaníme, omyjeme a nakrájíme na malé kostky. Vmícháme je do násivky, kterou naplníme bažanta. Bažanta svážeme aa položíme do pekáče, obložíme ho plátky slaniny, polijeme rozpuštěným máslem a upečeme ve středně vyhřáté troubě doměkka. Během pečení maso přeléváme červeným vínem. Hotového bažanta vyndáme z pekáče, výpek vydusíme na tuk, zaprášíme moukou a zalijeme vývarem nebo vodou a přidáme kuličky jalovce. Šťávu dobře provaříme a pak přecedíme. Bažanta naporcujeme, rozdělíme na talíře a přelijeme šťávou. Zdobíme petrželkou.
Příloha: červené zelí a bramborový knedlík nebop vařené brambory.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 8 590x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 8,33 (počet: 9) 8,33 9 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Nadívaný bažant

anonym: čtvrtek 1. března 2012
bezva

Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist