Jelení kýta na sardeli

Suroviny

/pro 4 osoby)
600 g jelení kýty
100 g libové anglické slaniny
mleté divoké koření
3 lžíce oleje
2-3 utřené sardelové řezy nebo očka
1 cibule
2 lžíce másla
sůl
1 lžíce hladké mouky
300 ml vývaru nebo vody

recept nemá fotografii

Postup

Slaninu nakrájíme na proužky a obalíme v divokém koření. Kýtu omyjeme, osušíme čistou utěrkou a protkneme slaninou. Olej nalijeme do hlubší pánve, necháme ho rozehřát a na něm ze všech stran opečeme kýtu. Pak ji přendáme do kastrůlku, přidáme sardelové řezy, na plátky nakrájenou oloupanou cibuli, přelijeme máslem,k osolíme a okořeníme divokým kořením. Podlijeme vodou a dusíme doměkka. Měkké maso vyndáme, výpek zaprášíme moukou a podlijeme vývarem nebo vodou. Šťávu provaříme a přecedíme. Při podávání maso nakrájíme na plátky, naskládáme na talíř, podlijeme šťávou a ihńed podáváme. Ke každé porci můžeme přidat 1-3 sardelová očka.
Příloha: vařené nebo opečené brambory.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 3,082x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 7.50 (počet: 4) 7.50 4 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Jelení kýta na sardeli

anonym: Wednesday, April 02, 2008
Prošpikujeme s ní maso (2. řádek).
anonym: Tuesday, April 01, 2008
nevím co se slaninou obalenou v koření.

Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Tvorba webových stránek

Webové stránky na míru, optimalizované pro mobilní zařízení

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist