Holadské třešně

Suroviny

300 g listového těsta
1 třešňový kompot bez pecek
2 lžíce Maizeny
2 lžíce moučkového cukru
500 ml šlehačky
2 ztužovače šlehačky
3 lžíce práškového cukru
2 vanilkové cukry

poleva:
150 g moučkového cukru
1 lžíce citrónové šťávy
2 lžíce kompotové šťávy nebo ovocného sirupu

recept nemá fotografii

Postup

Těsto vyválíme na pomoučené desce do obdélníkového tvaru asi 20×30 cm. Přendáme na plech opláchnutý studenou vodou a propícháme vidličkou. V předehřáté troubě upečeme dozlatova. Ještě horké těsto rozřežeme ostrým nožem na dva 10 cm široké pásy. Třešňový kompot přecedíme a 250 ml kompotové šťávy přivedeme k varu. V 50 ml kompotové šťávy rozmícháme 2 lžíce Maizeny a 2 lžíce práškového cukru, směs vlijeme do horké šťávy a za stálého míchání přivedeme k varu. Několik pěkných kompotových třešní odložíme na ozdobu, ostatní vmícháme do uvařené hmoty a necháme vychladnout. Vychladnutou třešňovou náplň natřeme na jeden pás těsta. Šlehačku vyšleháme se ztužovačem, práškovým a vanilkovým cukrem dotuha. Nahrubo natřeme na třešňovou náplň a necháme v chladnu ztuhnout. Moučkový cukr rozmícháme s citrónovou šťávou a 2 lžícemi kompotové šťávy dohladka. Polevou potřeme druhý plát těsta a nakrájíme ho na čtverce. Na ztuhlou šlehačku pokládáme čtverce těsta, řezy dokrájíme a ozdobíme šlehačkou a třešní.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2,496x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 7.50 (počet: 4) 7.50 4 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Holadské třešně


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist