Kachna s badyánem

Suroviny

1,5 kg kachny
8 šalotek
1000 ml kuřecího vývaru (nebo z kostky slepičího bujónu)
2 lžíce strouhaného zázvoru (nebo 1 lžička mletého)
4 hvězdičky badyánu
100 ml rýžového vína (nebo suchého vermutu)
8 lžic hnědého cukru
8 lžic sójové omáčky
1 lžíce kukuřičné moučky
4 lžíce oleje
2 lžičky soli

recept nemá fotografii

Postup

Ve velkém hrnci smícháme všechny suroviny kromě kachnym kukuřičné moučky a oleje. Uvedeme do varu a vložíme do hrnce očištěnou kachnu. Opět uvedeme do varu, pak oheň snížíme a necháme v mírně bublajícím vývaru 2,5 - 3 hodiny dusit pod pokličkou doměkka. Podušenou a vychladlou kachnu rozčtvrtíme a čtvrtky osmahmeme na pánvi (nejlépe WOK) na předem rozpáleném oleji dohněda. Přendáme na papírový ubrousek. 250 ml vývaru v kastrolu zahustíme kukuřičnou moučkou rozmíchanou v trošce vody a omáčku povaříme do zhoustnutí.
Kachnu podáváme s rýží mírně zalitou omáčkou a hustě sypanou oloupanou a nadrobno nakrájenou šalotkou.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2 902x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 7,33 (počet: 3) 7,33 3 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Kachna s badyánem


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist