Pomerančový krém

Suroviny

(pro 6 osob)
4 plátky bílé želatiny
3 vejce
4 lžíce cukru
250 ml pomerančové šťávy
trochu jemně strouhané pomerančové kůry

na ozdobení:
1/8 l šlehačky
1 vanilkový cukr
6 višní

recept nemá fotografii

Postup

Želatinu necháme ve vlažné vodě nabobtnat. Žloutky, cukr, 2 lžíce poměrančové šťávy a trochu kůry našleháme do pěny (šťáva z červených pomerančů obarví krém narůžovo). Želatinu rozpustíme v trošce vařící úpomerančové šťávy a se zbylou šťávou ji vmícháme do žloutkového krému. Z bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně ho vmícháme do tuhnoucího krému. Poháry krémem naplníme, přikryjeme a necháme dobře vychladit (asi 1 hodinu). Bezprostředně před servírováním ušleháme do tuha šlehačku s vanilkovým cukrem. Na krém nastříkáme šlehačku a ozdobíme višní.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2,653x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 9.00 (počet: 2) 9.00 2 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Pomerančový krém


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Tvorba webových stránek

Webové stránky na míru, optimalizované pro mobilní zařízení

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist