Boršč I

Suroviny

(pro 4 osoby)
250 g předního hovězího masa
voda podle potřeby
100 g vepřové plece
sůl
2 bobkové listy
několik kuliček nového koření
několik kuliček celého černého pepře
1 větší cibule
150 g kořenové zeleniny (celer, mrkev, petržel)
50 g červené řepy
100 g hlávkového zelí
100 g brambor
2 rajčata
½ lžičky mleté sladké papriky
šťáva z 1 citrónu
cukr na dochucení
100 ml zakysané smetany
petrželka na ozdobení

recept nemá fotografii

Postup

Očištěné a omyté maso vložíme do hrnce a zalijeme studenou vodou. Přidáme sůl, bokové listy, nové koření, pepř a oloupanou cibuli. Vše přivedeme k varu a zvolna vaříme asi 1 hodinu do změknutí masa. Uvařené maso vyjmeme a vývar přecedíme. Do vývaru vložíme očištěnou a nakrájenou kořenovou zeleninu včetně řepy. zelí nakrájené na nudličky, oloupané a na kostičky nakrájené brambory a oloupaná na osminky nakrájená rajčata (půjdou dobře loupat, když je krátce spaříme ve vroucí vodě). Zeleninu zasypeme paprikou a necháme ji asi 8 minut vařit. Mezitím nakrájíme maso a přidáme ho do hrnce. Na závěr boršč dochutíme citrónovou šťávou a troškou cukru. Hotovou polévku rozdělíme na talíře, přelijeme smetanou a ozdobíme snítkou petrželky.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2,834x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 7.43 (počet: 7) 7.43 7 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Boršč I


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Tvorba webových stránek

Webové stránky na míru, optimalizované pro mobilní zařízení

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist