Velikonoční jehněčí

Suroviny

Cca 1 kg jehněčí kýty
1 lžíce másla
sůl, 2 stroužky česneku

Nádivka:
1 vejce
1 rohlík
250 ml mléka
2 lžíce másla
hrst zelené petrželové natě nebo kopřiv
1 malá mrkev
100 g slaniny
1 malá cibule
1 lžíce másla

recept nemá fotografii

Postup

Z jehněčí kýty připravíme plát, osolíme ho a potřeme drceným česnekem.

Připravíme si nádivku:
Jemně pokrájenou cibuli podusíme se slaninou, přidáme na jemné kostičky pokrájenou mrkev a ještě krátce opečeme. Rohlík nakrájíme na malé kostičky, přidáme sůl, pepř, petrželku či kopřivy a vejce. Zalijeme mlékem a necháme chvíli odpočinout. Pak promícháme se směsí cibulky, slaniny a mrkve.

Nádivku dáme na plát, ten přehneme, obalíme plátky slaniny, zabalíme do alobalu nebo zpevníme potravinářskou nití a dáme péct. Když nádivka ztuhne, teprve maso obrátíme. Během pečení občas podléváme a přelévámě vypečenou šťávou. Ke konci pečení znovu obrátíme, potřeme máslem a upečeme dozlatova.

Podáváme s opečenými bramborami.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2,458x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 7.00 (počet: 3) 7.00 3 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Velikonoční jehněčí


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist