Křupavý švestkový (meruňkový, broskvový, blumový) koláč

Suroviny

140 g polohrubé mouky
½ prášku do pečiva
140 g másla
140 g cukru krupice
1 vanilkový cukr
200 g vypeckovaných švestek (nebo jiného ovoce)
2 velká vejce
1 lžíce mléka

na povrch koláče:
šťáva z 1 citrónu
100 g cukru krupice
25 g kostkového cukru

forma na biskupských chlebíček
papír na pečení

recept nemá fotografii

Postup

Máslo, cukr, vanilkový cukr a vejce utřeme. Po částech přidáváme mouku s práškem do pečiva a mléko. Švestky nakrájíme na menší kousky a přidáme jich polovinu do těsta. Formu na biskupský chlebíček vyložíme papírem. Naplníme ji těstem a posypeme zbytkem švestek. Pečeme v předehřáté troubě při 140°C asi hodinu, zda je koláč upečený, poznáme, když jej zkontrolujeme špejlí ve středu – těsto se na špejli nesmí lepit. Koláč necháme 10 minut chladnout ještě ve formě, pak jej vytáhneme, odstraníme papír na pečení a potřeme hladkou směsí citrónové šťávy a cukru. Posypeme rozdrceným kostkovým cukrem.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 4 834x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 7,25 (počet: 4) 7,25 4 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Křupavý švestkový (meruňkový, broskvový, blumový) koláč


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist