Pampeliškový med

Suroviny

400-500 květů pampelišek
1,5 kg cukru krupice
šťáva ze 2 citrónů
1 pomeranč (chemicky neošetřený)
2 l vody

recept nemá fotografii

Postup

Květy pampelišek sbíráme suché, ne po dešti nebo orosené na místě vzdáleném od komunikací. Vyštípneme stonky. Květy vypereme ve studené vodě, moc je nemačkáme. Vložíme je do většího kastrolu, zalijeme vodou a necháme zvolna vařit 30 minut. Pak vývar přecedíme přes plátýnko a přidáme k němu cukr, citrónovou šťávu bez pecek a na kolečka nakrájený omytý pomeranč. Uvedeme do varu a vaříme do zhoustnutí (odpaří ve část vody). Odstraníme pomeranče a med nalijeme do sklenic se šroubovacím uzávěrem.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2 650x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 8,00 (počet: 5) 8,00 5 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Pampeliškový med

anonym: 22. dubna 2009
a proč?
anonym: 12. května 2008
pampelišky se nemají vařit

Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Catering Praha

Kvalitní catering, který vás překvapí skvělým jídlem a servisem.

Kuchyně na míru Ostrava

Vylepšete vzhled vaší kuchyně, Moderní kuchyně na míru od Šimčáka.

Vestavěné skříně Olomouc

Už žádný kompromis, nechce si udělat vestavné skříně na míru.

Jak vybrat mlýnek na kávu?

Vyberte si ten správný mlýnek na kávu. Elektrický nebo manuální?

Kurz fotografování na PC

Naučte se dobře fotit z pohodlí domova.

Levné webové stránky

Vytvořte si vlastní webové stránky online, rychle a jednoduše.

Ceske-casino-online.cz

České casino recenze i hry.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist