Kuře a la bažant

Suroviny

1 větší kuře
50 g slaniny
1 lžíce másla
2 lžíce oleje
1 cibule
1 stroužek česneku
sůl, pepř
3 kuličky jalovce
3 kuličky nového koření
1 lžíce hladké mouky
250 ml vývaru z masoxu

recept nemá fotografii

Postup

Kuře očistíme, naporcujeme, osolíme. Slaninu nakrájíme na proužky a částí kuře prošpikujeme. Máslo s olejem rozehřejeme a opečeme na něm maso po obou stranách. Pak ho vyjmeme a do výpeku dáme oloupanou a na kolečka nakrájenou cibuli, zbytek slaniny a oloupaný česnek nakrájený na plátky. Přidáme koření, vše lehce osmahneme, podlijeme vývarem a přidáme maso. Pečeme v troubě dočervena, při pečení ho občas obracíme a poléváme výpekem. Hotové maso vyjmeme, z výpeku odstraníme koření a šťávu vydusíme na plotně na tuk. Vmícháme mouku, osmahneme, zalijeme ji vodou podle potřeby a povaříme.
Kuře podáváme obložené zeleninou, olivami, brusinkami, hroznovým vínem nebo zavařenými houbami.
Příloha: rýže, vařené brambory. Omáčku podáváme zvlášť.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 4 589x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 7,75 (počet: 8) 7,75 8 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Kuře a la bažant


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist