Mimino

Suroviny

12 vajec
120 g cukru krupice
240 g hrubé mouky
1 vanilkový krém Dr. Oetker
2 šlehačky Dr. Oetker
2 ztužovače šlehačky
potravinářské barvy
ovoce (meruňky, jahody, ...)
marcipán nebo hmota na potahování dortů (Viz Moučníky - Polevy a náplně)
papír na pečení

ukázka receptu Mimino
Posunovut vlevo
ukázka receptu Mimino
Posunout vpravo

Postup

6 bílků vyšleháme do hustého sněhu a postupně do něj vmícháme po jednom 6 žloutků, 60 g cukru a nakonec 120 g mouky. Těsto vylijeme a rovnoměrně rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení a v troubě vyhřáté na 230.C upečeme dorůžova za 10-15 minut plát (těsto se nesmí lepit na šlejli). Stejným způsobem upečeme druhý plát.
Z papíru si vystříhneme šablonu zavinovačky a z obou vychladlých plátů podle ní vyřízneme korpusy dortu. První korpus potřeme lehce krémem, naskládáme na něj ovoce nakrájené na kolečka a opět přetřeme krémem. Přiklopíme druhým korpusem. Krémem potřeme pouze spodní část zavinovačky, na něj dáme např. jiné ovoce a potřeme krémem. Ze zbytku plátů vykrojíme o něco užší spodní část zavinovačky a přiklopíme ji na krém. Celou zavinovačku potřeme šlehačkou a uhladíme. Z marcipánu nebo hmoty na potahovaní dortů vytvarujeme hlavičku mimina. Vložíme do zavinovačky a na hnědo obarvenou troškou šlehačky uděláme vlásky. Část šlehačky obarvíme modrou barvou a ozdobíme jím zavinovačku.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 5,127x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 8.50 (počet: 16) 8.50 16 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Mimino


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Zdravá strava je základ

Poznejte léčivou sílu oříšků, luštěnin a semínek.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist