Dušené rybí filé v hořčičné omáčce

Suroviny

4 kousky rybího filé
400 g pórku
200 ml smetany ke šlehání
1 bobkový list
2 lžíce bílého vinného octa
2 lžíce másla
1 lžíce polohrubé mouky
2 lžíce pikantní hořčice
1 lžička citrónové šťávy
sůl
pepř
kerblík
hrubě mletý pepř na posypání
plátky citrónu na ozdobení

recept nemá fotografii

Postup

Pórek očistíme a nakrájíme na kousky. Povaříme ho ve 300 ml osolené vody cca 8 minut. Necháme okapat a vývar zachytíme.

Mezitím omyjeme filé. Do kastrolu vlijeme menší množství osolené vody, přidáme bobkový list a ocet a přivedeme k varu. Pak vložíme kousky ryby a při nízké teplote je v nálevu zhruba 8 minut dusíme.

Na rozehřátém tuku osmahneme mouku. Za stálého míchání přilijeme smetanu a pórkový vývar. Přivedeme k varu a při nízké teplotě přibližně 5 minut vaříme. Potom vmícháme hořčici. Omáčku dochutíme solí, pepřem, citrónovou šťávou a prohřejeme v ní pórek.

Na talíři filé posypeme lístky kerblíku a hrubě mletým pepřem. Přelijeme omáčkou a ozdobíme plátky citrónu.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 3,774x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 10.00 (počet: 2) 10.00 2 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Dušené rybí filé v hořčičné omáčce


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Zdravá strava je základ

Poznejte léčivou sílu oříšků, luštěnin a semínek.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist