Krůtí maso na kari

Suroviny

600 g krůtích prsou
2 lžíce hladké mouky
máslo na jíšku podle potřeby
2 lžičky kari
vývar z hovězího masa nebo masoxu
1/8 l smetany
1 žloutek
50 g krabího masa
sůl
bílý pepř

recept nemá fotografii

Postup

Maso uvaříme asi v litru osolené vody. V kastrolu připravíme na mírném ohni za stálého míchání jíšku z mouky a másla (nepřipálit), přidáme kari a zalijeme vývarem, umícháme hustou omáčku. Ve smetaně rozmícháme žloutek a vmícháme do vlažné omáčky, osolíme a opepříme a znovu ohřejeme. Uvařené maso zbavíme kůže a kostí a nakrájíme na kousky. Pak ho společně s krabím masem vložíme do omáčky.
Podáváme s česnekovou rýží (viz Přílohy - Rýže).

Poznámka: pokud by se žloutek vmíchal do horké omáčky, srazil by se.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 6,104x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 6.80 (počet: 5) 6.80 5 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Krůtí maso na kari


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist