Pikantní jehněčí guláš

Suroviny

1 kg jehněčího masa (např. plecka)
250 g cibule
500 g mrkve
3 stroužky česneku
4 lžíce oleje
4 lžíce koňaku
250 ml bílého vína
500 ml masového vývaru
1 pomeranč
petrželka
sůl
mletý pepř
mletá paprika

recept nemá fotografii

Postup

Maso odblaníme a nakrájíme na malé kostky. Zeleninu pečlivě očistíme a opereme. Cibuli rozkrájíme na půlkolečka, mrkev na tenké šikmé plátky a česnek prolisujeme. Kostky masa opečeme na tuku. Teprve potom je osolíme a okořeníme. Po chvíli přidáme pokrájenou zeleninu a vše krátce podusíme. Zalijeme koňakem, bílým vínem, vývarem a dusíme doměkka. Nakonec guláš podle chuti osolíme a okořeníme.

Pomeranč dobře omyjeme. Tence oloupeme kůru, kterou pokrájíme na nudličky. Petrželku nakrájíme najemno. Na nahřáté talíře dáme guláš, který posypeme pomerančovou kůrou a petrželkou.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 3,625x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Pikantní jehněčí guláš


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist