Ledová třešňová polévka

Suroviny

1 l vody
500 g třešní
2,5 dl červeného vína
cca 4 lžíce smetany ke šlehání
3 lžíce cukru
2 lžičky škrobové moučky
citronová šťáva
špetka soli

recept nemá fotografii

Postup

Třešně omyjeme, vypeckujeme, vložíme je i se šťávou, kterou pustily, do kastrolu, zalijeme vodou a červeným vínem a uvaříme doměkka. Pak třešně i s vodou a vínem rozmixujeme, vmícháme do nich škrobovou moučku rozmíchanou v trošce studené vody a ještě krátce povaříme, dokud směs nezhoustne. Polévka by ale stále měla zůstat tekutá.

Hotovou polévku přisladíme, lehce ji osolíme a dochutíme citronovou šťávou. Na závěr do ní vmícháme smetanu, aby byla jemnější. Polévku necháme dobře vychladit, trvá to několik hodin a podáváme například s oplatkami nebo cukrářskými piškoty.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2,092x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Ledová třešňová polévka


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist