Polévka z mrkve a kedlubny

Suroviny

2 cibule
2 polévkové lžíce rostlinného oleje
150 g naklíčených pšeničných zrn
2 l zeleninového vývaru
2 mladé pórky
2 kedlubny
špetka bílého mletého pepře
petrželová nať
100 ml sladké smetany

recept nemá fotografii

Postup

Cibuli nakrájejte nadrobno, ohřejte olej a cibuli na něm orestujte dozlatova. Přidejte naklíčená, dobře propláchnutá pšeničná zrna a poduste je na cibulce na mírném ohni 3 minuty. Přilijte zeleninový vývar a vařte pod pokličkou 30 minut. Mrkev, pórek a kedlubnu nakrájejte na malé kousky a přidejte k polévce cca 10 minut před koncem vaření.

Polévku dochuťte malým množstvím čerstvě namletého bílého opepře, zjemněte hladkou smetanou, přidejte nasekanou petrželovou nať a podávejte.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2 929x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 4,00 (počet: 1) 4,00 1 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Polévka z mrkve a kedlubny


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist