Vepřové závitky

Suroviny

4 plátky vepřové pečeně bez kosti
4 plátky parmské šunky
40 g rokety
1 lžíce oleje
sůl

MARMELÁDA:
500 g oloupaných jablek
5 jarních cibulek
1 dl bílého vína
2 lžíce cukru
4 hřebíčky
mletý bílý pepř

OMÁČKA:
5 jarních cibulek
2,5 dl smetany
2,5 dl vývaru
2 lžíce hladké mouky
2 lžíce olivového oleje
sůl

recept nemá fotografii

Postup

Plátky naklepeme, poklademe šunkou a roketou, pevně stočíme do roládek, spíchneme párátky a necháme v chladu odležet.

Na marmeládu přivedeme k varu víno s cukrem a hřebíčky. Přidáme nakrájená jablka a hlavičky cibulek, opepříme a pod pokličkou dusíme doměkka.

Rozehřátý olej na omáčku zaprášíme moukou a necháme zpěnit. Přilijeme vývar, rozšleháme a za stálého míchání povaříme. Vešleháme smetanu, osolíme a povaříme 15 minut. Vmícháme nakrájené stonky cibulek (i z cibulek na marmeládu), krátce povaříme, omáčku rozmixujeme a osolíme. Závitky a zbylé hlavičky cibulek na omáčku opečeme ze všech stran v pekáčku na oleji, osolíme, dopečeme při 160 °C (cca 12 min) a podáváme s omáčkou a marmeládou smíchanou s výpekem z masa.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 4 795x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Vepřové závitky


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist