Játra ve slanině

Suroviny

400 g drůbežích jater
200 g anglické slaniny nakrájené na plátky
mletý pepř
olej na vymazání

OMÁČKA:
200 g sterilovaných brusinek
4 lžíce kečupu
šťáva z ½ pomeranče
1 lžíce worcesterové omáčky
1 lžička nastrouhané pomerančové kůry
mletý pepř
sůl

recept nemá fotografii

Postup

Játra opláchneme, osušíme, opepříme a každé jednotlivě zabalíme do plátku slaniny. Propíchneme je párátkem, aby slanina dobře držela, naskládáme do pekáčku vymazaného olejem, dáme do vyhřáté trouby na 200 °C a pečeme 7 minut. Játra vevnitř musí zůstat růžová! Upečená horká játra rozdělíme na talíře a podáváme se studenou omáčkou. Podáváme s opečenými toasty.

Omáčka: Sterilované brusinky dáme do mixéru, přidáme kečup, šťávu a kůru z pomeranče, worcester, sůl a pepř a všechno rozmixujeme na hladkou omáčku. Dle potřeby dochutíme pepřem, solí a necháme vychladnout.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 3 260x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 8,00 (počet: 1) 8,00 1 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Játra ve slanině


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Catering Praha

Kvalitní catering, který vás překvapí skvělým jídlem a servisem.

Kuchyně na míru Ostrava

Vylepšete vzhled vaší kuchyně, Moderní kuchyně na míru od Šimčáka.

Vestavěné skříně Olomouc

Už žádný kompromis, nechce si udělat vestavné skříně na míru.

Jak vybrat mlýnek na kávu?

Vyberte si ten správný mlýnek na kávu. Elektrický nebo manuální?

Kurz fotografování na PC

Naučte se dobře fotit z pohodlí domova.

Levné webové stránky

Vytvořte si vlastní webové stránky online, rychle a jednoduše.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist