Dušená kančí kýta

Suroviny

4 plátky kančí kýty
150 g slaniny
150 g sterilovaných brusinek
7 dl červeného vína
1 větší cibule
70 g čerstvých brusinek
1 lžíce hořčice
olej
1 kostka masoxu
2-3 bobkové listy
několik kuliček nového koření
několik kuliček celého pepře
cukr
mletý pepř
sůl

recept nemá fotografii

Postup

Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme z jedné strany hořčicí smíchanou se lžící sterilovaných brusinek. Stočíme do ruličky a spíchneme párátkem. Drobně nakrájenou slaninu rozškvaříme v kastrolu na troše oleje. Přidáme jemně nakrájenou cibuli a za stálého míchání jí opečeme dorůžova. Pak přidáme divoké koření, zalijeme vínem, přidáme masox a přivedeme k varu.

Vložíme maso a pod pokličkou dusíme doměkka. Maso vyjmeme a dáme do tepla. Do kastrolu přidáme zbylé sterilované brusinky, omáčku dochutíme cukrem, solí a pepřem a vaříme do zhoustnutí. Na závěr vyjmeme koření a omáčku rozmixujeme.

Maso nakrájíme na plátky, přelijeme na talířích omáčkou, ozdobíme čerstvými brusinkami a podáváme s houskovým knedlíkem nebo těstovinami.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 6,657x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 8.33 (počet: 3) 8.33 3 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Dušená kančí kýta

anonym: Monday, June 28, 2010
Rudolfe, nauč se češtinu!
RUDOLF: Saturday, October 03, 2009
MNĚL BYCH PŘIPOMÍNKU -MASO BYSE MNĚLO PŘI CIBULCE ,KDYŽ JE JIŽ OSMAHLÁ ,V ZÁKLADU MÍRNĚ OPRÁŠENÉ V HL. MOUCE ZPRUDKA ORESTOVAT VYJMOUT - MASO SE MUSÍ ZATÁHNOUT,ATEPRVE POKRAČOVAT NADÁLE DLE RECEPTU.

Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist