Pečená vepřová panenka

Suroviny

1 vepřová panenka
300 g blum
3 dl sladkého červeného vína
2 lžíce rybízové marmelády
olej
1 kostka drůbežího vývaru
1 lžička škrobové moučky
1 lžička mletého zázvoru
čerstvě mletý pepř
sůl

recept nemá fotografii

Postup

Vepřovou panenku opláchneme, osušíme, srolujeme a ovážeme provázkem. Dvě lžíce oleje smícháme se zázvorem a lžičkou mletého pepře, tímto panenku potřeme a necháme odležet v lednici minimálně 2 hodiny. Nejlepší je nechat odležet do druhého dne! Odležené maso osolíme a zprudka opečeme ze všech stran na oleji. Pak maso dáme do pekáčku, dáme do vyhřáté trouby na 120 °C a troubu vypneme.

Do pánve s výpekem z masa vmícháme marmeládu, víno, kostku vývaru rozmíchanou v 1 dl vody a vypeckované nakrájené blumy. Povaříme tak dlouho, dokud blumy nezměknou, trvá to cca 10 minut. Omáčku zahustíme škrobem rozmíchaný v trošce vody, osolíme a opepříme a chviličku povaříme. Z masa sundáme provázek, nakrájíme ho a spolu s omáčkou nandáme na talíře a podáváme s opečenými bramborami.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 8,417x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 4.33 (počet: 3) 4.33 3 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Pečená vepřová panenka


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist