Znojemská omáčka

Suroviny

6 hovězích roštěnek
2 cibule
mletý pepř
3 lžíce oleje
1 l vývaru
50 g hladké mouky
máslo
80g sterilovaných okurek
sůl
pepř

recept nemá fotografii

Postup

Roštěnou omyjeme, nakrájíme na plátky, které naklepeme, po stranách nařežeme a osolíme a opepříme. V kastrolu z obou stran zprudka osmahneme a pak vyndáme. Na výpeku zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli do zlatova. Zalijeme asi třetinou vývaru, vrátíme do něj maso a za občasného míchání dusíme asi hodinu. Podle potřeby podléváme.

Až bude maso měkké, tak ho vyndáme a šťávu zahustíme jíškou, kterou jsme si připravili tak, že jsme na rozpuštěném tuku zpěnili trochu hladké mouky a zalili trochou vývaru. Vaříme cca 15 minut.

Okurky nakrájíme na kostičky a přidáme do omáčky a vaříme ještě asi tak 10 minut. Případně dle chuti osolíme, opepříme.

Podáváme s rýží.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 9,889x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 7.40 (počet: 10) 7.40 10 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Znojemská omáčka

anonym: Thursday, October 29, 2009
superoš :-)

Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Recepty

Nejlepší recepty z české i světové kuchyně, pro vaši domácí pohodu!

Tlakové hrnce

Značkové tlakové hrnce zakoupíte na Tescoma.cz!

Titanové nádobí

Titanové nádobí, to je zdravé vaření bez tuku.

Utopenci

Recept na nejlepší utopence jaký jsme kdy našli.

Catering Praha

Kvalitní catering, který vás překvapí skvělým jídlem a servisem.

Kurz fotografování na PC

Online kurz s živým lektorem. Naučte se fotit z pohodlí domova.

Konvice na indukci

Nerezové konvice na vaření vody, na všechny zdroje tepla i na indukci.

Gastro

Gastronomické zařízení do restaurací, kaváren a ostatních provozoven.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!