Ledvinky se špenátem

Suroviny

600 g ledvinek
250 g malých cibulek
60 g rostlinného tuku
100 ml bílého vína
200 ml smetany ke šlehání
1 kg čerstvého špenátu
lžička pikantní hořčice
lžička klasické hořčice
sůl
mletý Bílý pepř
2 stroužky česneku
strouhaný muškátový oříšek
pažitka

recept nemá fotografii

Postup

Ledvinky očistíme a na chvíli je namočíme do vody (vyplaví se z nich škodlivé a páchnoucí látky). Potom je nakrájíme na proužky a na polovině rozehřátého tuku je osmažíme dozlatova. Ledvinky dáme stranou. Do výpeku dáme oloupané a na čtvrtky nakrájené cibulky, které krátce podusíme. Zalijeme vínem a smetanou a asi 10 min povaříme. Osolíme, ochutíme mletým pepřem a hořčicí. Ledvinky vrátíme zpátky a necháme je prohřát.

Čerstvý špenát řádně propereme. Česnek prolisujeme, zesklovatíme je na zbylém tuku a přidáme osušené špenátové listy a dusíme doměkka. Nakonec osolíme, přidáme muškátový oříšek.

Na talíři ozdobíme sekanou pažitkou a podáváme s rýží.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2,436x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Ledvinky se špenátem


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Zdravá strava je základ

Poznejte léčivou sílu oříšků, luštěnin a semínek.

Kuchyně na míru

Český výrobce kuchyňského nábytku na míru a interiérů na klíč.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist