Mražená malinová pěna

Suroviny

300 g čerstvých malin
80 g hořké čokolády
60 g cukru
1,2 dl bílého jogurtu
1,1 dl smetany ke šlehání
0,4 dl vodky
5 g želatiny v plátcích
olivový olej

recept nemá fotografii

Postup

Želatinu rozpustíme podle návodu na obalu, 250 g malin rozmixujeme, propasírujeme přes síto a lehce zahřejeme s cukrem a vmícháme jogurt, vodku a želatinu. Šlehačku nalijeme do bombičkové láhve na přípravu šlehačky, přidáme malinové pyré, láhev uzavřeme, protřepeme, zašroubujeme do ní bombičku s plynem a dáme do lednice.

Vhodnou formu vymažeme olejem a vyložíme mikrotenovou fólií. Vychlazenou láhev s pěnou protřepeme, pěnu nastříkáme do formy, zakryjeme fólií a necháme zmrazit. Čokoládu rozpustíme, rozetřeme jí v tenké vrstvě na alobal, necháme ztuhnout v lednici a pak nakrájíme i s alobalem na čtverce, které necháme chvíli v mrazáku ztuhnout. Poté z nich stáhneme alobal a uložíme v lednici.

Zmrzlou pěnu nakrájíme na plátky silné 3 cm, střídavě s plátky čokolády je dáme na talířky, ozdobíme zbylými malinami a podáváme.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2,460x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Mražená malinová pěna


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Tvorba webových stránek

Webové stránky na míru, optimalizované pro mobilní zařízení

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist