Bramborová buchta

Suroviny

100 g slaniny
1 kg syrových brambor
250 g vařených brambor ve slupce
6 vajec
500 g smetany
sůl
pepř
muškátový oříšek
4 klobásy

recept nemá fotografii

Postup

Slaninu nakrájíme na kostičky a opečeme bez přidání tuku. Syrové brambory oloupeme, omyjeme a osušíme a nastrouháme najemno. Vařené brambory oloupeme, rozmačkáme a promícháme s nastrouhanými syrovými bramborami. Přidáme vejce, kostičky slaniny, smetanu a celé promícháme. Těsto osolíme, opepříme a okořeníme špetkou nastrouhaného muškátového oříšku.

Troubu předehřejeme na 200°C (horkovzdušnou na 180°C). Podélnou pečící formu vymažeme a naplníme polovinou těsta. Navrch dáme klobásky a zakryjeme zbytkem těsta. Uhladíme a pečeme v troubě přibližně 50 – 60 minut. Po dopečení formu vyndáme a necháme zčásti vychladnout.

Před podáváním buchtu rozkrájíme na plátky a po obou stranách je opečeme na pánvi na sádle do křupava.

Pozn.: Podáváme se šunkou.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 6 481x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 10,00 (počet: 2) 10,00 2 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Bramborová buchta

anonym: neděle 31. července 2011
skvělí mé dceři chutnal

Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist