Kung-pao originál

Suroviny

(pro 4 osoby)
800 g kuřecích řízků
1 vejce
4-5 stroužků česneku
1 cibule
1 mrkev
1 paprika nebo okurka
2 lžičky chilli omáčky nebo drcených chilli papriček
špetka soli
40 g cukru
2-3 lžíce octa (nejlépe tmavého čínského)
2-3 lžíce sójové (čínské) omáčky
300 g arašídů
Solamyl
olej

pánev wok

recept nemá fotografii

Postup

Maso nakrájíme na kostičky a dáme do misky. Přidáme vejce, osolíme, přidáme lžičku Solamylu a lžičku sójové omáčky. Vše promícháme a necháme chvilku odležet. Olej rozehřejeme ve woku, dáme do něj chilli omáčku a oloupaný česnek nakrájený na plátky. Přidáme maso a zprudka orestujeme. Přidáme na kostičky nakrájenou zeleninu a společně krátce podusíme (při výkonných plynových spotřebičích je doba přípravy 2-5 minut). Přidáme ocet a cukr. Nakonec za stálého míchání zahustíme Solamylem, rozmíchaném v trošce studené vody. Přivedeme k varu. Nakonec posypeme arašídy.
Podáváme s jasmínovou rýží.

Pro zajímavost: jde o mandžuský pokrm, pojmenovaný podle guvernéra čínské province S´čchuan jménem Ting Pao Čen, úředního jména gong bao (čteme kung pao) který si jej tak oblíbil, že bylo na jeho počet takto pojmenováno.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 9,997x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 6.50 (počet: 12) 6.50 12 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Kung-pao originál

anonym: Sunday, June 10, 2012
DOBRE.AKORAT JEŠTĚ DAVAM ŽAMPIONY.

Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist