Dušená mrkev s vepřovým masem

Suroviny

1 kg vepřové plece
1 kg mrkve
dle chuti hrášek
2 lžíce kysané smetany
1 cibule
1/2 l vody
2 lžíce hladké mouky
kmín
zeleninový vývar
pepř
sůl

ukázka receptu Dušená mrkev s vepřovým masem
Posunovut vlevo
ukázka receptu Dušená mrkev s vepřovým masem
Posunout vpravo

Postup

Maso omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme, okmínujeme a zprudka opečeme na rozpáleném oleji ze všech stran. Podlijeme troškou vývaru a dáme péct do trouby vyhřáté na 170 °C, přikryjeme pokličkou. Během pečení maso občas polijeme a dle potřeby podlijeme vývarem. Cca na poslední třetinu času pečení maso odkryjeme.

Mezitím, co se maso peče, očistíme mrkev a nakrájíme jí na kostičky. Mrkev dáme vařit do mírně osolené vody a společně s ní uvaříme i hrášek.

Až bude maso upečené, vyndáme ho a vypečenou šťávu dáme do kastrolu a zpěníme na ní nadrobno nakrájenou cibuli. Zaprášíme moukou a krátce osmahneme. Zalijeme vývarem, vrátíme do omáčky maso a mrkev s hráškem, krátce povaříme a dle chuti dochutíme smetanou a cukrem.

Podáváme s vařenými nebo pečenými bramborami.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 13,223x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 7.13 (počet: 8) 7.13 8 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Dušená mrkev s vepřovým masem


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Zdravá strava je základ

Poznejte léčivou sílu oříšků, luštěnin a semínek.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist