Jehněčí kotlety plněné mletým masem

Suroviny

300 g šalotky
350 g mletého masa
1 vejce
2 kusy jehněčích kotlet v celku (po 400 g)
4 lžíce oleje
600 g růžičkové kapusty
1 lžíce másla
2 plátky toastů
pepř
sůl
špetka muškátového oříšku

recept nemá fotografii

Postup

Toasty namočíme, šalotky oloupeme a jednu nakrájíme na kostičky. Chleba vymačkáme, natrháme ho na kousky a smícháme s mletým masem, nakrájenou šalotkou, vejcem a osolíme, opepříme. Jehněčí maso osušíme, osolíme, opepříme a na 2 lžících oleje osmažíme ze všech stran. Troubu předehřejeme na 200 °C.

Kotlety dáme k sobě, z mletého masa uděláme váleček a dáme ho do středu kotlet. Celé svážeme provázkem a dáme do pekáčku. Kolem masa dáme šalotky, pokapeme 2 lžícemi oleje a pečeme asi 30 minut.

Kapustu omyjeme, očistíme, stonek nařízneme do kříže a dusíme asi 15 minut v trošce vroucí osolené vody. Necháme okapat. V pánvi rozpustíme máslo a kapustu na něm osmažíme. Osolíme, opepříme a přidáme muškátový oříšek.

Jehněčí pečeni servírujeme se šalotkami a můžeme zdobit šalvějí.

Podáváme s kapustou.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2,716x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 10.00 (počet: 2) 10.00 2 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Jehněčí kotlety plněné mletým masem


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Tvorba webových stránek

Webové stránky na míru, optimalizované pro mobilní zařízení

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist