Berlínská telecí játra

Suroviny

800 g brambor
600 g telecích jater
2 kyselá jablka
3 cibule
4 lžíce hladké mouky
1 lžíce citronové šťávy
6 lžic másla
4 lžíce oleje
200 ml horkého mléka
troška muškátového oříšku
pepř
sůl

recept nemá fotografii

Postup

Brambory oloupeme, omyjeme, větší rozpůlíme a vaříme asi 25 minut v osolené vodě. Cibuli oloupeme, nakrájíme na kolečka a posypeme dvěma lžícemi mouky. Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince, nakrájíme na kolečka a pokapeme citronovou šťávou.

Játra omyjeme, osušíme, odstraníme šlachy a kůži a nakrájíme na tenké plátky. Opepříme, obalíme ve zbylé mouce. V pánvi rozehřejeme dvě lžíce másla a játra v něm po obou stranách 3 – 4 minuty opékájme.

Ve vyšší pánvi rozehřejeme olej a cibuli v něm fritujeme doztalova asi minutu. Cibulové kroužky vyjmeme a necháme na kuchyňské papírové utěrce okapat. Přidáme do pánve 2 lžíce másla a kolečka jablek a opečeme po obou stranách. Brambory slijeme, rozmačkáme, smícháme se zbývajícím máslem a horkým mlékem a osolíme a ochutíme muškátem.

Játra osolíme a dáme na talíře upravené s cibulovými kroužky a kolečky jablek a bramborovým pyré. Před servírováním můžeme ozdobit čerstvou petrželkou nebo jinými bylinkami.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2,706x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Berlínská telecí játra


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist