Pečené telecí koleno

Suroviny

2 telecí kolena
100 g másla
50 g slaniny
1 lžička hladké mouky
sůl

recept nemá fotografii

Postup

Koleno prošpikujeme slaninou a zbytek slaniny nakrájíme na kostičky a přidáme k pečeni. Zprudka v rozpáleném tuku opečeme po celém povrchu, osolíme, trošku podlijeme, chvilku dusíme a pak pečeme v troubě do červena. Koleno dle potřeby podléváme a poléváme vypečenou šťávou. Před dopečením koleno pomastíme máslem nebo zasypeme slaninou, kterou jsme nakrájeli na drobounké kostičky. Ke konci pečení necháme slaninu vysmahnout, zaprášíme jí moukou, opražíme, podlijeme a šťávu povaříme.

Maso z kolena buď obereme a dáme ho prohřát do šťávy, nebo podáváme celé koleno a porce masa odkrajujeme na stole.

Podáváme s bramborovou kaší nebo opečenými brambory.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 3,621x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Pečené telecí koleno


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist