Telecí maso v pažitkové omáčce

Suroviny

600 g telecího masa
50 g másla
400 ml slepičího vývaru
1 cibule
100 ml kyselé smetany
2 lžíce hladké mouky
2 lžíce sekané pažitky
šťáva z půlky citronu
sůl
pepř

recept nemá fotografii

Postup

Maso omyjeme, odblaníme a nakrájíme na kostky, cibuli nasekáme nahrubo. Do kastrolu dáme rozpustit máslo se lžící oleje, přidáme cibuli a necháme zesklovatět. Přidáme maso a opečeme ho ze všech stran, potom teprve osolíme, opepříme, podlijeme částí vývaru a dusíme. Během dušení podle potřeby podléváme vývarem. Kyselou smetanu smícháme se 2 lžícemi hladké mouky a přilijeme k masu. Zakapeme citronovou šťávou a necháme povařit. Do omáčky nakonec přidáme nasekanou pažitku a už nevaříme.

Podáváme s máslovými noky (viz. Různé – ostatní), přílohu můžeme dát rýži nebo i těstoviny.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2,233x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Telecí maso v pažitkové omáčce


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist