Jablečné řezy s karamelem

Suroviny

5 jablek
5 lžic hladké mouky
2 vejce
2 lžíce brandy (příp. vína)
50 g karamelu
1 lžička oleje
sůl
olej na smažení

recept nemá fotografii

Postup

Vejce rozšleháme s moukou, brandy, špetkou soli a olejem. Dle potřeby zředíme vodou a vytvoříme řidší těsto. Jablka oloupeme, nakrájíme na osminky a odstraníme jádřince. Na pánvi rozehřejeme olej, nakrájená jablka namáčíme do připraveného těsta a prudce je smažíme ze všech stran dozlatova.

Osmažená jablka dáme do karamelu a protřepeme. Podáváme horké na olejem vymazaných talířcích s miskou se studenou vodou a ledovými kostkami na namáčení dezertu.

Karamel můžeme koupit hotový, nebo si ho připravit sami (viz Různé – ostatní).

Pozn.: Místo jablek je možno použít hrušky, ananas, švestky, banán..

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,792x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Jablečné řezy s karamelem


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Kategorie

Přihlášení

:
:

Doporučte, sdílejte


reklama
Elektronická cigareta

Nabízíme nejkvalitnější elektronické cigarety od renomovaných výrobců.

Tepelná čerpadla

Dodáváme, montujeme a servisujeme tepelná čerpadla v plzeňském kraji

Směsi koření

Variant je firma s tradiční výrobou koření a kořenících směsí

Anglická slovíčka

Trénink slovní zásoby zábavnou formou. Slovíčka jsou základ!

Recepty

Nejlepší recepty z české i světové kuchyně, pro vaši domácí pohodu!

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist