Bílková bábovka - jaterní dieta

Suroviny

4 bílky
1 a 1/4 hrnku odtučněného mléka
1 hrnek polohrubé mouky
1 hrnek vloček (musli pouze se sušeným ovocem)
1/2 hrnku moučkového cukru - lze i víc záleží na chuti a sladkosti jablek
2 nahrubo nastrouhaná jablka
1 prášek na pečení do perníku
1 malá lžička skořice
vanilkový cukr
dětská krupička
2 lžíce až 1/2 deci kvalitního rostlinného oleje (vše je odvislé od typu diety)
lžíce i víc sekaných vlašských ořechů (není nutné)

recept nemá fotografii

Postup

Vše smícháme v míse kromě dvou bílků, ze kterých ke konci vyšleháme tuhý sníh a jemně zamícháme do těsta. Pokud jsou jablka moc šťavnatá, hustotu těsta doladíme krupičkou (husté, ale přitom ještě tekuté).

Vše dáme do teflonové, silikonové formy a nebo jen lehce vymazané rostlinným tukem a vysypané krupičkou. Pečeme velmi zvolna ve vyhřáté troubě na 160°C cca 25-30 min. Zkouška je špejlí do středu, nesmí se těsto přilepit.

Hlavní důraz je kladen na nepřepálení tuku a jeho snížení na minimum včetně odstranění žloutku.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 10,696x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Bílková bábovka - jaterní dieta


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist