Kachna na pomerančích podle Itala

Suroviny

1 kachna
2 stroužky česneku
2 snítky rozmarýnu
3-4 velké chemicky neošetřené pomeranče
100 ml oleje extra virgin
sůl, pepř
1 řapíkatý celer
200 ml suchého bílého vína
100 g cukru
100 ml vody

recept nemá fotografii

Postup

Kachnu omyjeme, odsekneme křídla a přebytečnou kůži krku. Ze zadní části odstraníme sádlo, nařízneme kůži, kterou zvenku prostrčíme konce stehen. Kachnu potřeme solí a pepřem na povrchu i zevnitř. Z 1 pomeranče oškrábeme na malé proužky horní vrstvu kůry, zbytek kůry odstraníme a pomeranč nakrájíme na kousky (odstraníme pecky). Pomeranč, snítku 1 rozmarýnu a česnek vložíme do kachny. V kastrolu kachnu opečeme krátce z obou stran, aby se kůže zatáhla. Přidáme očištěnou zeleninu nakrájenou na větší kousky, rozmarýn, pomerančovou šťávu bez jader z 1-2 pomerančů a zalijeme vínem. Kachnu pečeme hodinu a půl na 190oC. Podle potřeby odebereme přebytečný tuk nebo trochu podlijeme. Po hodině přidáme oloupaný a jader zbavený pomeranč a pečeme ještě půl hodiny. Mezitím dáme do vody vařit cukr, zašleháme nastrouhanou kůru a vytvoříme pomerančovou esenci. Upečenou kachnu vyndáme z pekáče, výpek se zeleninou propasírujeme přes síto. Kachnu ozdobíme kolečky pomeranče z výpeku, přelijeme propasírovaným výpekem a zkaramelizovanou pomerančovou kůrou.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 4,543x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 7.00 (počet: 3) 7.00 3 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Kachna na pomerančích podle Itala


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist