Selský plněný řízek s křenem

Suroviny

(pro 4 osoby)
4 řízky z vepřové kýty nebo kotlety (cca 600 g)
sůl, pepř
plnotučná hořčice
4 plátky šunky
80 g křenu
olej
12 g hladké mouky
150 ml vývaru
25 g másla

recept nemá fotografii

Postup

Řízky hodně rozklepeme, okraje nařízneme. Osolíme a opepříme, potřeme hořčicí a na každý řízek položíme plátek šunky, který posypeme nastrouhaným křenem. Pak řízek přehneme, okraje sklepneme paličkou a sepneme párátkem. Řízek opečeme po obou stranách na horkém oleji. Když jsou měkké, vyjmeme je a výpek zaprášíme moukou, zasmahneme a zalijeme vývarem (nemáme-li, zalijeme vodou). Ještě provaříme a dochutíme solí, nakonec zjemníme máslem. Na talíři šťávou řízky přelijeme.
Přílohy: různě upravené brambory, rýže

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 3 808x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Selský plněný řízek s křenem


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist