Boršč III

Suroviny

300 g libového vepřového masa (ramínko)
bobkový list
nové koření
sůl
malá hlávka zelí (nebo kapusty)
červená řepa
párek
olej
brambory
mrkev
máslo
rajčatový protlak
ocet
pepř
troška kopru
šlehačka
2 lžíce hladké mouky
vejce
případně masox

recept nemá fotografii

Postup

Do osolené vody dáme vařit maso společně s bobkovým listem a novým kořením. Uvařené maso vyjmeme a do vývaru přidáme nakrouhané hlávkové zelí (nebo kapustu), okrájenou řepu nakrouhanou na velkém struhadle, na oleji osmažený nakrájený párek, okrájené a na kostky nakrájené brambory. Očištěnou mrkev nakrouháme a podusíme na másle (aby pustila šťávu)a přidáme do vývaru. Když je zelenina uvařená, přidáme na kousky nakrájené maso. Ochutíme protlakem, troškou octa, troškou kopru, opepříme, můžeme přidat masox. Zalijeme šlehačkou, ve které jsme dobře rozmíchali 2 lžíce hladké mouky. Přidáme natvrdo uvařené pokrájené vejce a vše krátce povaříme.
Tip: na talíři polévku můžeme ozdobit kopečkem ušlehané šlehačky.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 5,003x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 8.57 (počet: 7) 8.57 7 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Boršč III

najne: Wednesday, November 16, 2011
Dobrý den. vynikající boršč jsem jedla v Gastinice Leningradskaja v Moskvě. Ovšem bez párku!!! - ale každá porce měla porci uzeného bůčku a smetana se lila až na talíři do polévky. Polévka byla dokonale vychucená, samá zelenina, téměř nezahuštěná /moukou/. Díky za recept, který je tomu mému blízko. / a já jen bez Masoxu !!!! /
Najne

Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist