Dortový korpus

Suroviny

Rozpis je pro dvě velikosti dortu, množství pro menší jsou uvedena v závorkách
4 žloutky (3 žloutky)
260 g polohrubé mouky (195 g)
260 g moučkového cukru (195 g)
12 lžic vody (9 lžic)
4 bílky (3 bílky)
špetku prášku do pečiva

ukázka receptu Dortový korpus
Posunovut vlevo
ukázka receptu Dortový korpus
Posunout vpravo

Postup

Žloutky utřeme s cukrem, do nich vmícháme střídavě mouku s práškem do pečiva a vodu. Nakonec ušleháme z bílků pevný sníh a opatrně ho vmícháme do těsta. Těsto vlijeme do tukem vymazané a moukou vysypané formy a uhladíme směrem ke krajům.
Pečeme ve vyhřáté troubě na 200°C. Asi po 25-30 minutách je korpus hotový, (když se těsto nelepí na špejli uprostřed formy). Po vychladnutí korpus vyklopíme, nití nebo strunou na dorty rozřízneme na polovinu nebo na 3 kruhy a plníme. Naplněný dort potřeme polevou, krémem a zdobíme podle fantazie.
Horkovzdušná trouba 180°C, 2. rošt, cca 30 min.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 16,920x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 6.43 (počet: 37) 6.43 37 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Dortový korpus

Zdena: Sunday, July 14, 2013
Výška dortu záleží na velikosti vajec a průměru formy - s menší dávkou je počítáno pro malé formy. Výška korpusu je pak přibližně při dobrém vyšlehání a opatrném vmíchání bílků 7 cm.
Leona: Sunday, July 14, 2013
Mohla bych se zeptat jak je asi vysoký dort po upečení(ten z menší dávky) ?????????????
IVETA: Tuesday, May 01, 2012
Ahoj tady Iveta, tento recept jsem dělala poprvé mé dceři k 10 narozeninám. A je každopádně,nej nej,nej.nejlepší!!!!!!!!
anonym: Friday, June 24, 2011
Byl výborný

Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist