Odpalované těsto na větrníky, věnečky, bochánky apod.

Suroviny

Na 450 g (600 g) těsta:
100 g (150 g) hrubé mouky
1/8 l (190 ml)mléka
60 g (90 g) másla
špetka soli
1/2 lžičky (1 lžička) cukru
2-3 (3-4)vejce (podle velikosti)
papír na pečení

recept nemá fotografii

Postup

Mléko s máslem, solí a přivedeme k varu. Mouku prosijeme na papír na pečení. Mléko s máslem, solí přivedeme k varu. Jakmile se máslo rozpustí, hrnec odstavíme, do mléka vysypeme mouku a vařečkou vše smícháme. Pak hrnec postavíme zpět na plotnu. Hmotu při nízké teplotě za stálého míchání odpalujeme - tzn., že mícháme tak dlouho, dokud se z těsta nevytvoří hladká, nelepící se hrouda a bílý povlak na dne hrnce. Hmotu přendáme do mísy a přidáme vajíčko. Druhé vejce přidáme, až když je první úplně vmíchané. Podle hustoty hmoty přidáme ještě třetí vejce podle potřeby tak, že ho rozkvedláme a přidáváme po lžičkách. Těsto musí být tak hladké a jemné, aby bylo možné stříkat ho zdobícím sáčkem.
Větrníky a věnečky pečeme při teplotě 220.C podle druhu asi 10-15 minut.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 3,777x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 1.00 (počet: 1) 1.00 1 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Odpalované těsto na větrníky, věnečky, bochánky apod.


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist