Krémové „obláčky“

Suroviny

TĚSTO:
100 g másla
100 g 100% tuku
200 g hladké mouky
6 vajec
čtvrt hrníčku vody
špetka soli
špetka prášku do pečiva

KRÉM:
0,5 l mléka
3 lžíce polohrubé mouky
2 žloutky
1 vanilkový cukr
1 máslo
200 g moučkového cukru

recept nemá fotografii

Postup

Vodu s máslem, tukem a solí přivedeme k varu, dokud se tuk nerozpustí. Poté vsypeme mouku, prášek do pečiva a důkladně rozmícháme. Až se těsto přestane lepit na vařečku (přibližně po minutě), odstavíme z ohně a znovu důkladně promícháme. Po vychladnutí vmícháme vajíčka (jedno po druhém). Takto připravené těsto rozetřeme na 2 plechy, které jsme vymazali 100% tukem a dáme péct do předehřáté trouby na maximální teplotu do růžova, cca 10 – 15 minut. Těsto by se na plechu mělo začít nadzvedávat a vytvářet „obláčky“.

KRÉM: V mléku důkladně rozmícháme mouku se žloutky, přisypeme vanilkový cukr a uvaříme z toho hustou kaši. Po vychladnutí kaši ušleháme s máslem a cukrem.

„Obláčky“ naplníme krémem a vychlazený moučník nakrájíme a pocukrujeme.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2,751x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Krémové „obláčky“


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Tvorba webových stránek

Webové stránky na míru, optimalizované pro mobilní zařízení

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist