Jáhlová zeleninová polévka

Suroviny

300 g zeleniny (cibule, pórek, mrkev, brokolice)
50 g jáhel
3 lžíce olivového oleje
2 stroužky česneku
1 lžička soli
1/2 lžičky mletého kmínu
1/2 lžičky sladké papriky
1 kostka zeleninového bujonu
kousek oloupaného zázvoru
divoké jarní bylinky (jitrocel, květy sedmikrásek, pampeliškové listy..) na ozdobu

recept nemá fotografii

Postup

Jáhly několikrát propláchneme a necháme okapat v cedníku. V hlubším hrnci rozpálíme olivový olej, přidáme očištěnou zeleninu nakrájenou na přibližně stejné kousky i s česnekem a chvíli opékáme. (Zelenou část pórku přidáme pár minut před koncem vaření). K zelenině přidáme jáhly, sůl, kmín a sladkou papriku a společně chvíli opékáme. Zalijeme 1,25 l horké vody, přidáme bujon a zázvor a vaříme přibližně 12 minut, jáhly by měly být měkké.

Když je polévka uvařená, tak jí ozdobíme jarními bylinkami.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 3,578x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 8.00 (počet: 1) 8.00 1 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Jáhlová zeleninová polévka


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist