Kuře na kysaném zelí a čabajce

Suroviny

2 - 4 kuřecí čtvrtky nebo stehna
500 g bílého kysaného zelí
1 větší čabajka nebo jiná pikantní klobása
2 větší cibule
200 ml zakysané smetany
olej
sůl
mletý barevný pepř (případně zelený nebo černý)
mletá sladká paprika
kmín

ukázka receptu Kuře na kysaném zelí a čabajce
Posunovut vlevo
ukázka receptu Kuře na kysaném zelí a čabajce ukázka receptu Kuře na kysaném zelí a čabajce ukázka receptu Kuře na kysaném zelí a čabajce ukázka receptu Kuře na kysaném zelí a čabajce ukázka receptu Kuře na kysaném zelí a čabajce ukázka receptu Kuře na kysaném zelí a čabajce
Posunout vpravo

Postup

Kuře omyjeme, osolíme, opepříme a opečeme v pekáčku na oleji ze všech stran. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Kuře vyndáme z pekáčku a cibuli necháme zesklovatět ve výpeku. Přidáme na kostičky nakrájenou čabajku a zelí. Vše promícháme. Kuře zlehka vmáčkneme do zelí, okořeníme paprikou a pokmínujeme. Přiklopíme pekáček, případně přikryjeme alobalem a dáme péci do předehřáté trouby při 200.C asi 40 minut. Občas poléváme výpekem. Pak sundáme puklici a pečeme dalších 20 minut při 220.C.
10 minut před koncem vyndáme kuře, zelí promícháme se zakysanou smetanou, kuře vrátíme zpět a dopečeme. Na kuře můžeme vložit kousek másla.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 3,107x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 9.50 (počet: 2) 9.50 2 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Kuře na kysaném zelí a čabajce


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist