Tvarohový dort s jahodami

Suroviny

250 g hladké mouky
1/2 kávové lžičky prášku do pečiva
50 g moučkového cukru
1 vejce
100 g změklého másla

NÁPLŇ:
500 g měkkého tvarohu
130 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
4 žloutky
2 kávové lžičky citrónového aroma Dr. Oetker
50 g rozpuštěného másla
4 bílky

ŽELÉ:
500 g čerstvých jahod na plátky
250 ml ovocné šťávy (popř. bílého vína, vody)
2 - 3 polévkové lžíce cukru
1 dortové želé Dr. Oetker
trochu čerstvých nasekaných mátových lístků

recept nemá fotografii

Postup

Suroviny na těsto ručně smícháme v míse. Vyklopíme na pomoučený vál a vypracujeme těsto. Ze dvou třetin vyválíme plát a vyplníme jím vymazané dno dortové formy o průměru 26 cm. Ze zbylého těsta vyválíme váleček a vytvoříme z něho okraj dortu přibližně 3 - 4 cm vysoký. Důkladně promícháme suroviny na náplň kromě bílků. Z nich ušleháme sníh a lehce ho vmícháme do připraveného tvarohu. Náplň stejnoměrně rozlijeme na těsto a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C. Hotový dort necháme zcela vychladnout.

Připravené jahody poklademe na vrstvu tvarohu tak, abychom neměli žádné volné místo, aby neproteklo želé. Dort necháme v chladu. Po vychlazení posypeme nasekanou mátou, připravíme želé dle návodu uvedeného na obalu a opatrně jím zalijeme jahody. Odložíme opět asi na 3 - 4 hodiny do chladu, opatrně odstraníme okraj formy a servírujeme.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,987x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 1.00 (počet: 1) 1.00 1 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Tvarohový dort s jahodami


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Zdravá strava je základ

Poznejte léčivou sílu oříšků, luštěnin a semínek.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist