Rakvičky se šlehačkou

Suroviny

300 g moučkového cukru
3 lžíce polohrubé mouky
1/4 lžičky jedlé sody nebo amonia (cukrářského droždí)
4 žloutky
1 celé vejce
máslo na vymazání formiček
ušlehaná šlehačka na ozdobení
formičky na rakvičky

recept nemá fotografii

Postup

Vejce se žloutky a moučkovým cukrem vyšleháme elektrickým šlehačem s metličkou asi 2 minuty na maximální otáčky. Do mouky zamícháme sodu a smícháme ji s ušlehanými vejci. Formičky celé vymažeme máslem a do 1/4 naplníme krémem - rakvičky při pečení nabudou. Dáme péci do trouby vyhřáté na 80.C, pečeme 50 minut. Hotové rakvičky necháme mírně vychladnout a pak je opatrně vyklopíme. Vychladlé zdobíme tuhou šlehačkou nebo různými krémy, nebo skladujeme v dobře uzavřených dózách.
Poznámka:
Pokud chceme zjistit, zda jsou rakvičky dopečené, jednu rakvičku vyndáme z trouby, vyklopíme a přelomíme, abychom zjistili, zda je uvnitř dopečená. Pokud ne, prodloužíme dobu pečení.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 4,813x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 8.33 (počet: 3) 8.33 3 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Rakvičky se šlehačkou


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Zdravá strava je základ

Poznejte léčivou sílu oříšků, luštěnin a semínek.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist