Bramboračka

Suroviny

1 l vody
3 větší brambory
kořenová zelenina (mrkev, petržel, celer)
1 cibule
čerstvé nebo sušené houby
2 lžíce hladké mouky
1 lžíce másla
2 lžičky majoránky
3 stroužky česneku
1 bobkový list
5 kuliček nového koření
5 kuliček černého pepře
sůl

recept nemá fotografii

Postup

Oloupeme brambory a nakrájíme je na kousky, zeleninu očistíme a nakrájíme na kostičky, cibuli oloupeme a nakrájíme na osminky, přidáme koření a oloupaný prolisovaný česnek, houby a vše vaříme ve slané vodě dokud není zelenina téměř měkká. Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme do něj mouku a za stálého míchání na mírném ohni, aby se mouka nepřipálila, uděláme světlou jíšku. Pokud je příliš řídká, přidáme mouku, pokud je moc hustá, přidáme máslo. Do polévky za stálého vaření přidáváme tolik jíšky, aby byla polévka dostatečně zahuštěná a ještě chvíli provaříme.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 5 426x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 9,18 (počet: 11) 9,18 11 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Bramboračka

anonym: čtvrtek 15. července 2010
ta bramboracka je vyborova MERCI

Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist