Hovězí plátek na žampionech

Suroviny

400 g zadního hovězího masa
50 g tuku
25 g hladké mouky
100 g žampionů
voda
cibule
kmín
sůl
mletý pepř
tuk na podušení žampionů

recept nemá fotografii

Postup

Díly masa opláchneme a nakrájíme přes vlákno na plátky, mírně naklepeme, blány po okrajích nařízneme, osolíme, opepříme a zprudka opečeme po obou stranách na části tuku. K tuku od opékání plátků masa přidáme nepoužitý zbytek a osmažíme v něm cibuli nakrájenou na drobno. Zalijeme mírně vodou, přidáme opečené plátky masa, okmínujeme a pod poklicí je zvolna dusíme téměř doměkka. Během dušení plátky obracíme a podle potřeby podléváme teplou vodou. Plátky vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme jí prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vlažnou vodou, rozmícháme a dusíme nejméně 20 minut. Hotovou sťávu procedíme zpět na plátky, přidáme očištěné, opláchnuté, na plátky nakrájené a na tuku podušené žampiony, které podle potřeby osolíme a znovu krátce povaříme.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 5,265x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 8.67 (počet: 3) 8.67 3 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Hovězí plátek na žampionech


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist