Staročeská rybí polévka s hrachem

Suroviny

hlavu, ocas, ploutve a vnitřnosti z 1 kapra
100 g hrachu
40 g másla
40 g hladké mouky
70 g kořenové zeleniny
1 cibuli
1 stroužek česneku
sůl
petrželku

recept nemá fotografii

Postup

Hrách předem namočíme a pak uvaříme doměkka. Očištěnou a opranou hlavu, ocas a ploutve a vnitřnosti vaříme v osolené vodě s pokrájenou oloupanou cibulí. Když maso asi po 10 minutách změkne, vývar přecedíme. Na másle osmahneme zeleninu pokrájenou na nudličky, zaprášíme moukou, necháme zasmahnout a zalijeme prochladlým vývarem z ryby. Před dovařením přidáme celý nebo prolisovaný hrách i s vodou, v níž jsme ho vařili, maso obrané z hlavy, pokrájené vnitřnosti a česnek utřený se solí. Polévku povaříme, dochutíme solí a podáváme s nasekanou petrželkou a s osmaženou na kostičky nakrájenou houskou.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,515x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Staročeská rybí polévka s hrachem


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist