Staročeská rybí polévka s hrachem

Suroviny

hlavu, ocas, ploutve a vnitřnosti z 1 kapra
100 g hrachu
40 g másla
40 g hladké mouky
70 g kořenové zeleniny
1 cibuli
1 stroužek česneku
sůl
petrželku

recept nemá fotografii

Postup

Hrách předem namočíme a pak uvaříme doměkka. Očištěnou a opranou hlavu, ocas a ploutve a vnitřnosti vaříme v osolené vodě s pokrájenou oloupanou cibulí. Když maso asi po 10 minutách změkne, vývar přecedíme. Na másle osmahneme zeleninu pokrájenou na nudličky, zaprášíme moukou, necháme zasmahnout a zalijeme prochladlým vývarem z ryby. Před dovařením přidáme celý nebo prolisovaný hrách i s vodou, v níž jsme ho vařili, maso obrané z hlavy, pokrájené vnitřnosti a česnek utřený se solí. Polévku povaříme, dochutíme solí a podáváme s nasekanou petrželkou a s osmaženou na kostičky nakrájenou houskou.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 135x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Staročeská rybí polévka s hrachem


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Recepty

Nejlepší recepty z české i světové kuchyně, pro vaši domácí pohodu!

Sady příborů

Kvalitní sady kuchyňských příborů koupíte výhodně od Tescomy.

Utopenci

Recept na nejlepší utopence jaký jsme kdy našli.

Catering Praha

Kvalitní catering, který vás překvapí skvělým jídlem a servisem.

Kuchyně na míru Ostrava

Vylepšete vzhled vaší kuchyně, Moderní kuchyně na míru od Šimčáka.

Odšťavňovače

Odšťavňovač - zdraví, které si můžete koupit. Výběr špičkových značek.

Restaurace Klatovy

Baječné jídlo, výhodná meníčka to je Ambrosia restaurace v Klatovech.

Tvorba stránek Brno

Tvorba webových stránek v Brně včetně SEO optimalizace.

Vestavěné skříně Olomouc

Už žádný kompromis, nechce si udělat vestavné skříně na míru.

Vestavěné skříně Brno

Realizujeme kvalitní vestavěné skříně na míru v Brně a okolí.